Ajankohtaista

Majoitus mahdollisuuksia!

Meille on mahdollista tulla yöpymään Airbnb tyyliin. Joko pieneen kammariin päärakennuksessa tai askeettiseen saunamökkiin, jos haluaa kokea yksinkertaisen asumisen ihmeen.  

Logot vaatteisiin!

Nyt on komiat kuvat lippiksissä ja puseroissa, kun teetettiin ihan vartavasten tilan nimissä olevaa vaatetusta. Niistä tuli mukavan pirteät ja viitsii niitä pitää päällä kylilläkin. 

Affet kotiutuivat!

Uudet asukit, Ahvnanmaanlampaat, saapuivat meidän tilalle. 

Neljän katras, kaksi täysikokoista ja kaksi karitsaa. Emo on Unelma, karitsat Taika ja Lumo, sekä viime syksynä syntynyt Kirsikka. 

Lampaat haettiin Ali-Unkin tilalta. 15.4.2020

Klapei.

Polttopuiden aikaan… Nyt niitä tehdään jo ensi talvea odotellessa. 

Mikä on sinun klapin tarve? Soita, niin tehdään kuorma joko seka- tai koivupuuta ja lähialueille toimitus kaupanpäälle, muuten sopimuksen mukaan. 6.4.2020

Punnitus

Eläinten kasvua seurataan punnituksilla.

Tässä vuotis punnitus edellisen kevään vasikoille. Kauraämpärin voimin se sujui helposti. 2.4.2020

Aikainen kevät!

Laitumia pääsi haraamaan ja täydennyskylvöä suorittamaan paljon normaalia aikaisemmin tänä keväänä. 24.3.2020

Vasikointi aikaa.

Keväästä syntyy monta vasikkaa. Maalis- huhtikuu ovat vasikoinnin aikaa. Olemme täällä tukena ja seuraamme vasikointeja, mutta useimmiten se tapahtuu luonnollisesti ja sujuvasti silloin kun olemme kahvilla ja lehmä saa rauhassa hoitaa synnytyksen. Toki joskus, esim. ensisynnyttäjillä, voi lehmä tarvita apua, mutta onneksi se on harvinaisempaa. Kun lehmillä on tilaa pihatossa ja monia oljilla pehmustettuja rauhallisia paikkoja, ne vetäytyvät vaistomaisesti rauhalliseen paikkaan synnyttämään. 

Vasikka nousee jo tunnin sisällä seisomaan ja  hapuilemaan ensiaskeliaan, sekä etsimään maitobaaria emon alta. Voi vain todeta, että kyllä luonto on viisas ja hoitaa ”tikanpojan puuhun”… Kuvassa alle tunnin ikäinen vasu. 16.3.2020

Marttilan Luomutila

p. 040 5577 068

Kourulantie 445
26560 Rauma, Finland

Y-tunnus 1327192-6