Tilan asukit

Hereford -lihakarja

Hereford on laajalle levinnyt alun perin Herefordshiren kreivikunnassa Englannissa jalostettu lihakarjarotu. Hereford-rotu jalostettiin kaksi ja puoli vuosisataa sitten tarpeen sanelemana. Maanviljelijät onnistuivat päämäärässään. Jalostuksen tuloksena syntyi Hereford-rotu, joka tyydytti markkinoiden tarpeet ja oli tarpeeksi vaatimaton rehujensa suhteen. Se on sarvellinen ja sen värityksessä esiintyvät ruskean eri sävyt. Pää, rinta ja vatsanalus ovat valkoiset. Meidän karja on sarvettomia, eli nupoja. Sarvettomien kanssa on mukavempi toimia, sillä ne eivät vahongossa sarvillaan kolhi hoitajaa tai toisiaan. Herefordin suvaitsevaisuus mahdollistaa suurtenkin laumojen helpon hallinnan.

Herefordin rauhallisuus mahdollistaa helpon käsittelyn, jossa ei raakaa voimaa tarvita. Hereford on parhaimmillaan luonnonlaitumilla maiseman hoitajana.
Hereford on elinolosuhteiltaan varsin vaatimaton. Se pärjää niin kireässä pakkasessa kuin helteessäkin.

Meidän Herefordit saavat nauttia pihaton vapaudesta päättää omat ulkoilu ja ruokailuaikansa. Lehmät pysyvät paljon paremmassa kunnossa ja terveinä, kun niillä on vapaus liikua. 

Maatiaiskissat

Neljä komeaa hiiren pyydystäjää ja seuranpitäjää majailee täällä myös.

Marttilan Luomutila

p. 040 5577 068

Kourulantie 445
26560 Rauma, Finland

Y-tunnus 1327192-6